L´ASSOCIACIÓ
INICI
NOTÍCIES
GUIA DE CARRERS
GASTRONOMIA

És innumerable la quantitat de plats que componen la gastronomia típica del Perelló. Entre ells destaca la Caldereta de Marisc, saborosíssim menjar que honra l'activitat pesquera, de profund arrelam local.

Un altre producte típic de la zona és l'arròs, que és el principal cultiu en totes les terres que circumden L'Albufera. A la seua abundància s'uneix la qualitat de poder combinar-ho amb tot, de manera que la quantitat de formes de preparar-ho és extraordinària. Paelles d'ànec, de pollastre, de conill, de marisc, arròs al forn, arròs negre, a banda i una interminable successió de plats componen el ric repertori d'arrossos de la cuina del Perelló.

També es poden citar com a plats que sobreixen entre la variadísima cuina local, l'apetitós esgarrat, preparat a força de bacallà amanit amb pebrots, all i oli; el bacallà fregit; la fideuà; les exquisides angules; i un gran assortit d'aperitius, com les tellines, clòtxines, sèpies, etc.

Esment a part mereix la rebosteria. Els productes d'elaboració típica del Perelló són cercats i adquirits en els estableciemitnos de la localitat per veïns i visitants, que arriben a desplaçar-se allí a propòsit per a poder degustarlos. No és estrany, doncs, que s'atribuïsca a la tradició repostera local un merescut prestigi. Exemples d'açò són les pastes i dolços típics, els panquemados, les coques de nous i panses, les coques de maiz i poma i la coca de tomaca i pimentó o de sardina salá.

FOTOS

Associació d´Hostaleria El Perelló

Av. Isaac Peral, 58

C.P.46420, El Perelló (València)

C.P. 46420

CONTACTAR
EL PERELLÓ
GUIA COMERCIAL
-   2011©hosteleriaelperello.com   -   Condicions d`ús   -   Avís legal   -   Política de privacitat   -   Web optimizada per a 1024x768   -   Visualització completa F11   -   Disseny IO SOLUTIONS   -